Les collègues

1998, Philippe Dajoux, 90 minuten

Frankrijk 1998. Komedie van Philippe Dajoux. Met o.a. Joël Cantona, Patrick Bosso, Albert Cantona, Sacha Bourdo en Atmeh Kelif.

VPRO Cinema

De collega's uit de titel vormen in een voorstad van Marseille een kleine voetbalploeg die met verdwijning bedreigd wordt omdat ze te weinig wedstrijden winnen en daarom geen subsidie meer krijgen. Een amateurtoernooi dat tijdens de wereldbeker in Frankrijk georganiseerd wordt, biedt hen de mogelijkheid om weer wat van het verloren terrein terug te winnen. De trainer heeft als opdracht om de mentaliteit van enkele woestelingen uit het team die alles spaak kunnen laten lopen, te verbeteren. In principe een kleine, sympathieke film die een bepaald beeld schetst van Marseille dat in de ban van Koning Voetbal geraakt is. Dit uitgangspunt is zo oud als de weg naar Rome en ongeïnspireerd in beeld gebracht. Je denkt haast dat je naar een video van een amateur zit te kijken. Slecht gespeeld, gemonteerd zonder enig gevoel voor ritme en een voetbalwedstrijd die zelfs niet door de beugel kon in de tijd van de zwijgende film. De twee Cantona's zijn de broer en de zoon van Eric 'le Rouge' Cantona, de bekende voetbalprof die in Marseille zijn voorspoedige carrière begonnen is. Dajoux, Jacques Pibarot en Marie-Pierre Huster schreven het scenario. Serge Dell'Amico stond achter de camera. Een film voor het vergeetboek.

credits

Regie:
Philippe Dajoux
Cast:
Joël Cantona, Patrick Bosso, Albert Cantona, Sacha Bourdo, Atmeh Kelif, Olivier Brocheriou, Mikaël Piris, Josselin Siassia, Gerard Dubouche
Camera:
Serge Dell'Amico
Muziek:
Manu Katché, Johann Strauss
Jaar:
1998
Alt. titels:
Collègues, Les
Genres:
Komedie, Sportfilm
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les collègues (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer