Ein Stück vom Glück

2001, Rolf von Sydow, 90 minuten

Duitsland 2001. Drama van Rolf von Sydow. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Wolfgang Stumph, Jutta Speidel, Wolf Roth en Gunter Berger.

VPRO Cinema

De verwaarloosde en vereenzaamde vrouw van Frank Haller (Wussow) stierf toen zijn loopbaan als entertainer op zijn hoogtepunt was. Daarna ging het met Frank razendsnel bergafwaarts. Zijn manager en vriend Jochen Below (Stumph) die voor hem altijd op de bres sprong, raakte hierdoor in de schulden bij woekeraar Kolouchek (Berger). Hij kreeg bovendien problemen met de wet zodat hij achter de tralies belandde. Weer eenmaal op vrije voeten ontdekt Below dat hij niets anders kan dan zijn eigen vak uitoefenen en dat Kolouchek hem nog steeds achterna zit. Hij kan dus niet zonder Frank en probeert hem weer in het cabaret- en theatercircuit te laten belanden, maar de showbiz kent geen meelijden en is keihard. Jochen vraagt Regina K[KA3]ohler (Speidel) om Frank (en hemzelf) een handje te helpen met zijn comeback. Aanvaardbaar melodrama over vriendschap door dik en dun met een scenario van Rolf-René Schneider dat duidelijk geënt is op de hoofdrol Wussow. Diens fans zullen dus smullen. Het camerawerk is van Lothar E. Stickelbrucks.

credits

Regie:
Rolf von Sydow
Cast:
Klausjürgen Wussow, Wolfgang Stumph, Jutta Speidel, Wolf Roth, Gunter Berger, Frank Michael Köbe, Antonia Feuerstein, Karin Düwel, Achim Wolf
Camera:
Lothar E. Stickelbrucks
Muziek:
Hans Günther Wagener
Jaar:
2001
Alt. titels:
Stück vom Glück, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Ein Stück vom Glück (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer