Verenigde Staten 2000. Komedie van Elodie Keene. Met o.a. Jayne Brook, Dyan Cannon, Kevin Kliner, David Pulffy en Gloria Stuart.

VPRO Cinema

Op haar 29ste verjaardag vraagt de vriend van de weinig avontuurlijke Alison Shaeffer (Brook), die redactrice bij een grote boekenuitgeverij is, waar uitsluitend (!) bestsellers worden gepubliceerd, om zijn manuscript te lezen. Hij beseft niet dat het lezen van iemands oninteressante en minder dan middelmatige mijmeringen een afgrijselijke opgave is; bovendien had Alison wel iets heel anders van hem verwacht: een huwelijksaanzoek met een romantische reis in het vooruitzicht. Gelukkig dat Alisons grootmoeder (Stuart) niet onbemiddeld is en haar als troost een snoepreisje naar de Bahama Eilanden aanbiedt. Alisons moeder Gloria (Cannon) gaat ook mee. Ondanks veelvuldige teleurstellingen spreekt Alison af op het vliegeveld met haar moeder, die prompt niet komt opdagen. Ze blijkt al vertrokken. Ge[KA3]irriteerd reist Alison haar moeder achterna. Wat Alison niet weet is dat haar moeder undercover-agent is voor de CIA en voortdurend op missie moet. Alisons moeder zegt als smoes dat ze een affaire heeft met een rabbi (Kilner). In het hotel wordt Alison door de tegenpartij gekidnapt en zo wordt zij gedwongen om met haar moeder samen te werken. Daarbij gebruiken ze trucs, waarvan uitsluitend vrouwen zich kunnen bedienen. Het voorspelbare scenario voor deze milde kolder is van Barbara Davilman. De rollen zijn beslist niet vervelend en Brook mag er zijn. Het camerawerk is van Laszlo George.

credits

Regie:
Elodie Keene
Cast:
Jayne Brook, Dyan Cannon, Kevin Kliner, David Pulffy, Gloria Stuart, Shawn MacDonald, Michael Benyaer, Leigh Cronish, Kem Camroux, Gary Chalk, Marcus Hondro, Brad Loree
Camera:
Laszlo George
Muziek:
Stewart Levin
Jaar:
2000
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

My Mother, the Spy (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken