Duitsland 2000. Mysterie van Helmut Förnbacher. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Inge Meysel en Heidrun Gärtner.

VPRO Cinema

Als journaliste Anette Bille (G[KA3]artner) vermoord wordt, verdenken Paul Stoever (Krug) en Peter Brockm[KA3]oller (Brauer) onmiddellijk haar echtgenoot, een producent zonder scrupules. Ze komen algauw tot de conclusie dat ze een dood spoor volgen. Bij het nagaan in welke kringen Anette verkeerde, ontdekken ze dat ze de minnares was van de getrouwde graaf Ehrenfried Sch[KA3]onach und Ratau (Rühaak) en dat zij zwanger was. Zo krijgen Stoever en Brocki te maken met de adel, die helemaal niet zo edel blijkt te zijn als zij zich voordoen. Voordat het speurdersduo de zaak kan oplossen, ontdekken we als kijker dat dit kliekje zich nog heel machtig voelt en meent dat ze het nog steeds voor het zeggen hebben. In werkelijkheid zijn het niet meer dan een stelletje intriganten, maar het tweetal commissarissen van de afdeling moordzaken laat zich door hen geen rad voor ogen draaien. Het dramatische scenario van Raimund Weber is niet onaardig en het spel is goed. Ja, dat is Meysel die tante Poldi speelt. De film scoorde hoog bij de kijkers -bijna tien miljoen mensen keken. Aflevering 433.

credits

Regie:
Helmut Förnbacher
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Inge Meysel, Heidrun Gärtner, Peter Davor, Siemen Rühaak, Michaela Rosen, Ferdinand Dux, Bastian Trost, Rudolph Moshammer
Jaar:
2000
Alt. titels:
Blaues Blut
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Blaues Blut (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken