Oostenrijk/Duitsland 1997. Romantiek van Michael Juncker en Michael Junker. Met o.a. Martina Gedeck, Jennifer Nitsch, Dominique Horwitz, Andrea Eckert en Peter Sattmann.

VPRO Cinema

Tijdens de vakantie van Hannah (Gedeck) en Marie (Nitsch) in Itali[KA3]e beleeft Marie een romantische nacht met een charmante vent, die zegt dat hij arts is. Bij het afscheid geeft hij Marie een kaartje, dat niet van hem is, maar van de Weense automonteur Xavier Martin (Horwitz). Eenmaal terug in Duitsland mijmert Marie over haar intermezzo en begint liefdesbrieven aan de niets vermoedende Xavier te sturen. Wat later komt er een foto, die Xavier best bevalt en hij stuurt een aardig antwoordje aan Marie, die daarop gepusht door Hannah, hem gaat bezoeken. Als Hannah en Marie in Wenen aankomen, zegt Xavier die hen afhaalt, dat hij Louis Lefort heet en een vriend van Xavier is. Zo wil hij wat tijd winnen om Marie te veroveren, maar Hannah wordt verliefd op 'Louis' en wil hem hebben. Het gevolg is een voorspelbare keten van sympathieke misverstanden, vrolijke verwisselingen en leugentjes om bestwil. Hoewel het scenario van Siegbert Kammerer, cameraman Helmut Trunz en regisseur Juncker vederlicht is, maken de aantrekkelijke hoofdrollen deze mooi opgesierde klucht tot aangenaam vertier.

credits

Regie:
Michael Juncker, Michael Junker
Cast:
Martina Gedeck, Jennifer Nitsch, Dominique Horwitz, Andrea Eckert, Peter Sattmann, Monica Bleibtreu, Rebecca Horner, Duo Mouvance
Scenario:
Siegbert Kammerer
Muziek:
Tom Morrison, Manu Kurz
Jaar:
1997
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Oostenrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Frauen lügen nicht (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken