Italië/Frankrijk/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2000. Muziek van Guiseppe Patroni Griffi. Met o.a. Eteri Gvazava, José Cura, Rolando Panerei, Raphaëlle Farman en Nicolas Rivencq.

VPRO Cinema

Een uniek evenement waaraan meer dan acht jaar gewerkt werd. De beroemde opera van Giuseppe Verdi werd volledig op verschillende, zeer schitterende locaties opgenomen en ging op 3 en 4 juni 2000 gelijktijdig in 125 landen over de hele wereld in premi[KA2]ere op de tijdstippen waarop de gebeurtenissen zich ontrollen: het eerste bedrijf `s avonds, het tweede de volgende ochtend, het derde in de vooravond en het vierde laat op de avond. Daarna werd de opera nogmaals als geheel uitgezonden om dan op de video -en DVD-markt terecht te komen. De ontmoeting van Violetta Val[KA1]ery (Gvazava) met Alfredo (Cura) werd gefilmd in de salons van de Italiaanse ambassade in Parijs. Het tweede deel speelt zich af in de schitterende interieurs van het landhuis van de koningin van Versailles, waar Violetta en Alfredo gelukkige momenten kennen. Het feest van Flora (Farman) gaat door in Le Petit Palais in Parijs, terwijl Violetta, nog geem 23, haar laatste adem uitblaast op Île Saint-Louis in de Seine in de vierde act. Nog nooit werd deze bekende opera, gebaseerd op de roman La dame aux camélias van Alexandre Dumas fils, visueel zo verbluffend in beeld gebracht. De magistrale stemmen en de haarfijne muzikale uitvoering door het Orchestra Sinfonia Nazionale della RAI, gedirigeerd door Zubin Mehta, maken er voor elke operaliefhebber een onvergetelijk festijn van, maar wie nooit naar de opera gaat of er niet van houdt, zal van deze eenmalige gebeurtenis diep onder indruk zijn en hem hogelijk waarderen. Een lust voor oog en oor. Feeërieke fotografie van Vittorio Storaro. Stereo.

credits

Regie:
Guiseppe Patroni Griffi
Cast:
Eteri Gvazava, José Cura, Rolando Panerei, Raphaëlle Farman, Nicolas Rivencq, Alain Gabriel, Magali Léger, Giorgio Gatti, Victor Garcia Sierra, Antonio Marquez
Productie:
Andrea Andermann, Rada Rassimov, Paola Megas, Nello Ripanti, Vittorio Dassi
Muziek:
Giuseppe Verdi
Jaar:
2000
Alt. titels:
Traviata, La
Genres:
Muziek
Trefwoorden:
Opera/operette
Landen:
Italië, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

La Traviata (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken