DDDE 1972. Misdaad van Heinz Seibert. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze en Jürgen Zartmann.

VPRO Cinema

Eerste luitenant Fuchs (Borgelt) en luitenant Vera Arndt (Göhler) van de volkspolitie onderzoeken de oorzaak van een brand, waarbij een kostbare verzameling prenten in de vlammen is opgegaan. Toen de buurman het vuur opmerkte en zelf het eerste bluswerk wilde verrichten, werd hij omver gelopen door een jongeman, die uit het huis stormde. Hierdoor verdenkt men de voormalige vriend van de dochter des huizes, maar als exemplaren van de verloren gewaande grafiek bij een bekende heler in Berlijn opduiken, begint Fuchs te twijfelen aan de snel getrokken conclusies. Samen met zijn collega Arndt kan hij bewijzen dat het nieuwe vriendje méér over het geval weet en de ex- vriend als zijn rivaal beschouwde. Het scenario van Hans Lucke stelt weinig voor, maar de film is een curiosum uit de voormalige DDR, dat men als men de serie volgt, beslist gezien moet hebben. De spelprestaties zijn degelijk maar zijn net zoals het geheel onopwindend en tam. Aflevering nummer 4.

credits

Regie:
Heinz Seibert
Cast:
Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze, Jürgen Zartmann, Rainer Adler, Eckhard Becker, Klaus Bergatt, Carola Braunbock, Klaus Gehrke, Sigrid Göhler
Jaar:
1972
Alt. titels:
Verbrannte Spur
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen