Lawless

1999, Chris Martin-Jones, 90 minuten

Nieuw-Zeeland 1999. Misdaad van Chris Martin-Jones. Met o.a. Angela Marie Dotchin, Ross Duncan, Joel Tobeck, Calvin Tuteao en Tahei Simpson.

VPRO Cinema

LAWLESS is ge[KA3]inspireerd op een gelijknamige tv-serie met dezelfde hoofdpersonage, John Lawless (Smith), die voor zijn beroep als detective er twee identiteiten in twee steden met twee verschillende levens op na houdt - een soort aardse superman dus. Hierdoor kan hij zich gemakkelijk in dubieuze kringen bewegen. Het gevolg is, dat als hij juist aan zijn `laatste` grote zaak werkt, verdacht wordt van een overval. Zijn vrouw Marla (Brady) wil niks meer van hem weten, en zijn 'grote' zaak wordt dus het bewijzen van zijn eigen onschuld. John kon zich dus niet terugtrekken zoals hij dat wenste. Er kwam dus een vervolg op deze film, getiteld LAWLESS: DEAD EVIDENCE, waarin John opnieuw probeert te kappen met zijn oude bestaan. Het scenario van Gavin Strawhan was natuurlijk niet bedoeld voor één film en men hoopte meerdere tv-films te kunnen maken, toen de tv-serie het moest laten afweten. Niets meer, maar ook niet minder dan andere films van dit kaliber.

credits

Regie:
Chris Martin-Jones
Cast:
Angela Marie Dotchin, Ross Duncan, Joel Tobeck, Calvin Tuteao, Tahei Simpson, Susan Brady, Elizabeth Hawthorne, Bruce Hopkins
Productie:
Bruce Sheridan
Jaar:
1999
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Nieuw-Zeeland


op televisie
0 uitzendingen

Lawless (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer