Duitsland 2001. Drama van Rolf Schübel. Met o.a. Christian Quadflieg, Ulrike Kriener, Bernadette Heerwagen, Ulrike Grote en Gerhard Garbers.

VPRO Cinema

De vaste presentator van het nieuws Michael M[KA3]olders (Quadflieg), staat bekend als keihard, maar integer. Hij wordt gechanteerd door de `relatie` van een door hem totaal vergeten flirt, Anika, een klasgenote van zijn dochter Melanie (Heerwagen). Hoewel er niets tussen hen is voorgevallen, moet de zeventien-jarige Anika zich het hoofd zo op hol gemaakt hebben dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Ondertussen laat de geheimzinnige afperser verhalen los met schijnbare bewijzen in de boulevardpers en wordt MM (zo noemen ze Michael) ertoe aangezet het nieuws te gaan manipuleren. Door zijn slechte pers wil niemand meer van hem weten, inclusief zijn baas, vrienden, familieleden en zijn eigen vrouw Susanne (Kriener). MM staat er alleen voor en dan begint het hem te dagen dat wellicht staatssecretairs Dr. B[KA3]ohmer (Garbers) die hij in een interview liet afgaan, wellicht de boosdoener is. Barbara Wilde en Rolf Schübel schreven dit voorzichtige melodrama over de macht en onmacht van een populaire anchorman. Een zeer gedetailleerde blik in dat wereldje is het niet geworden, maar de hoofdrollen zijn goed genoeg om je anderhalf uur bezig te houden. Het sfeervolle camerawerk is van Rudolf Körösi.

credits

Regie:
Rolf Schübel
Cast:
Christian Quadflieg, Ulrike Kriener, Bernadette Heerwagen, Ulrike Grote, Gerhard Garbers, Joachim Dietmar Mues, Frank Röth, Konstantin Graudus
Productie:
Verena Kulenkampff
Muziek:
Detlef Friedrich Petersen
Jaar:
2001
Alt. titels:
Öffentliche Affäre, Eine
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Eine öffentliche Affäre (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken