Polizeiruf 110: Ein verhängnisvoller Verdacht

1991, Peter Vogel, 90 minuten

DDDE 1991. Misdaad van Peter Vogel. Met o.a. Wolfgang Dehler, Hansjürgen Hürrig, Nadja Puls, Matthias Schweighöfer en Torsten Michaelis.

VPRO Cinema

Serveerster Rita K[KA3]ohler (Puls) maakt in een kroegje snelle contacten en peest bij gelegenheid in het achterkamertje. Ze ontmoet Rolf Clausen (Michaelis) en ze wordt verliefd op hem. Rolf is de zoon van Irene Clausen (Schorn), de vrouw met wie Hauptkommissar Dillinger (Dehler) samenleeft. Als Rita op haar werk, dat niet risicovrij is, wordt gewurgd, is Rolf de eerste die haar vindt. Andere getuigen treffen Rolf gehurkt bij Rita aan. Dat hij wel schuldig moet zijn, lijkt voor de hand te liggen. Dillinger mag niet aan het onderzoek deelnemen en zijn collega Oberkommissar Lehnert (Hürrig) neemt de zaak over. Hoewel lager in rang, moet hij zijn chef verbieden om zijn handen van de zaak af te houden. Dillinger neemt vakantie om op zijn eigen houtje een onderzoek te doen. Lehnert is intelligent genoeg om te begrijpen dat een samenwerking zijn vruchten zal afwerpen. Er keek geen mens meer naar de serie, want de DDR was ingestort en had opgehouden te bestaan. Eigenlijk jammer, want zo slecht was het nu ook weer niet gesteld met deze aflevering. Het scenario is van hoofdrol Dehler. Het camerawerk is van Uwe Reuter. Aflevering 152.

credits

Regie:
Peter Vogel
Cast:
Wolfgang Dehler, Hansjürgen Hürrig, Nadja Puls, Matthias Schweighöfer, Torsten Michaelis, Christine Schorn, Petra Gorr, Volkmar Kleinert, Frank Matthus
Camera:
Uwe Reuter
Jaar:
1991
Alt. titels:
Verhängnisvoller Verdacht, Ein
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Reageer