Nur das Blaue vom Himmel

2001, Claudia Prietzel, 90 minuten

Duitsland 2001. Drama van Claudia Prietzel. Met o.a. Sven Walser, Beata Lehmann, Christian Blümel, Maximilian Köster en Axel Stöcker.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Lisa (Schramm) heeft moeilijkheden op school en problemen met het volwassen worden. Haar vader Hanno (Walser) denkt dat het te maken heeft met de scheiding. Hij stelt daarom aan Lisa`s moeder Ulli (Lehmann) voor, om de vakantie aan de Rivi[KA2]era met zijn drietjes door te brengen, in de hoop het in scherven gevallen geluk weer te lijmen. Ulli stemt toe, maar Lisa is sceptisch en heeft andere plannen - zij wil haar eerste vriendje. Terwijl haar ouders zich belachelijk maken door hun gekibbel, ziet Lisa de zestien-jarige Leo (Bl[KA3]umel). Ze besluit dat hij het moet zijn. Haar verovering gaat niet van een leien dakje en Leo`s jongere broertje Junior (Köster) begint aan Ulli te klitten. Hanno kan alleen maar concluderen dat er aardig wat strepen door zijn rekening zijn gehaald. Uiteraard laat het scenario van regisseuse Prietzel en Peter Henning alles op zijn pootjes terecht komen. Het camerawerk voor deze onopwindende familiefilm is van Patrick Lindenmaier en het is niet slecht. De rollen hebben aardig hun best gedaan.

credits

Regie:
Claudia Prietzel
Cast:
Sven Walser, Beata Lehmann, Christian Blümel, Maximilian Köster, Axel Stöcker, Wolf-Dietrich Berg, Gerda-Katharina Kramer, Bernd Tauber, Cathérine Lecoq, Marie-Luise Schramm
Scenario:
Claudia Prietzel
Muziek:
Lutz Wernicke
Jaar:
2001
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Levenservaring, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Nur das Blaue vom Himmel (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer