Duitsland 1996. Drama van Bernd Fischerauer. Met o.a. Senta Berger, Friedrich von Thun, Daniela Ziegler, Konstantin Wecker en Birgit Daniel.

VPRO Cinema

In deze aflevering legt een belastingcontrole het vuur aan de schenen van Dr. Schwarz (Von Thun) en ontdekt Dr. Martin (Berger) dat haar dochter Judith (Daniel) die voor het eindexamen staat, al vijf maanden in verwachting is van Constantin Neumann (Ricciarelli), een van haar leraren op school. De vroegtijdige geboorte die min of meer samenvalt met het examen, is niet zonder complicaties. Dokter Wolfgang Schwarz krijgt het zwaar te verduren als hij Judith moet helpen en dokter Margarethe Martin die zich vernederd voelt en doodsangsten uitstaat, wordt oma. Het spel van de hoofdrollen blijft even goed, maar het soapachtige scenario van Gabriela Sperl trekt de aflevering toch behoorlijk omlaag en noodt niet direct om een paar jaar later weer eens opnieuw te gaan kijken. Het camerawerk is van Rainer Gutjahr.

credits

Regie:
Bernd Fischerauer
Cast:
Senta Berger, Friedrich von Thun, Daniela Ziegler, Konstantin Wecker, Birgit Daniel, Gabriele Dossi, Giulio Ricciarelli, Toni Netzle
Productie:
Jochen Löscher
Camera:
Rainer Gutjahr
Jaar:
1996
Alt. titels:
Schicksale
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen