Chung on Tsou

1993, Kirk Wong, 107 minuten

Hongkong SAR van China 1993. Thriller van Kirk Wong en Kirk Wong. Met o.a. Jackie Chan, Kent Cheng, K'o Shou-liang, Ng Wing-mei en Poon Ling-ling.

VPRO Cinema

Inspector Eddie Chan (Chan) moet een steenrijke projectontwikkelaar beschermen, omdat hij bedreigd wordt met ontvoering door een triade. Ondanks Jackie`s aanwezigheid lukt het de gangsters om de miljonair te kidnappen en ze eisen zestig miljoen dollar losgeld. Eddie probeert de boosdoeners te pakken te krijgen en ontdekt dat een van zijn bazen, Hung (Cheng), het brein is achter deze misdaad. In tegenstelling tot vorige films heeft de inmiddels 39-jarige Chan geprobeerd wat meer drama in deze actiefilm te leggen, maar de toon is even agressief als in de eerste film van een aantal jaren geleden. De actie, met name de auto-achtervolging die volgt op de kidnapping, is goed en de stunts zijn sterk. De speciale effecten met o.a. het brandende gebouw tegen het einde van de film, zijn geloofwaardig. De fans van Chan mogen beslist tevreden zijn, ondanks het feit dat er wat minder humor is dan gebruikelijk. Het scenario is van Chan Man- Keung, Cheung Lai-Ling, Cheun Tin Nam, Cheung Tsi-sing en Chan Tak-sam. Het camerawerk is van Leu Wai-keung, Lam Kok-wa, Poon Hang-seng, Arthur Wong en Joe Chan. Chan bemoeide zich intensief met de regie. De titel betekent letterlijk vertaald: de brigade voor zware misdaadbestrijding. Ook bekend als SERIOUS CRIME SQUAD, HARD TO DIE, NEW POLICE STORY, POLICE DRAGON, POLICE STORY IV en ZHONG AN ZU.

credits

Regie:
Kirk Wong, Kirk Wong
Cast:
Jackie Chan, Kent Cheng, K'o Shou-liang, Ng Wing-mei, Poon Ling-ling, Lo Ka-ying, Au-yeung Pui-san, Lou Wai-kwong, Fat Chung, Law Hang Kang, Sau Leung 'Blacky' Ko, Ken Lo, Christine Ng, Fat Wan, Fat Chung, Kent Cheng, Law Hang Kang
Scenario:
Chan Man Keung, Teddy Chan
Productie:
Choi Lam, Leonard Ho
Camera:
Leu Wai-keung, Arny Lam
Muziek:
James Wong, Li Tsung-sheng
Jaar:
1993
Alt. titels:
Crime Story, Zhong an Zu, Hard to Die, New Police Story, Police Dragon, Police Story IV, Serious Crimes Squad
Genres:
Thriller, Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, Martial-arts
Landen:
Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Chung on Tsou (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer