Tatort - Wer zweimal stirbt

1991, Ilse Hofmann, 90 minuten

Duitsland 1991. Mysterie van Ilse Hofmann. Met o.a. Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Heiner Lauterbach, Cathrin Vaessen en Holger Mahlich.

VPRO Cinema

In de tweede aflevering met commissarissen Ivo Batic (Nemec) en Franz Leitmayr (Wachtveitl) blijkt dat ze nog niet volledig op elkaar zijn ingespeeld. Batic heeft bij een drugszaak een theorie, die zijn collega Leitmayr niet ondersteunt totdat kroongetuige Zenker (Lauterbach) voor het hoofdbureau van politie in M[KA3]unchen wordt doodgeschoten. Batic besluit bekend te maken dat Zenker slechts licht gewond werd en hoopt op die manier Oswald (Mahlich), de man die achter de handel in verdovende middelen zit uit de tent te lokken. Voordat het zover is, valt Batic bijna zelf in de kuil die hij gegraven heeft, maar gelukkig heeft zijn sceptische collega Leitmayr hem tijdig in de kraag gevat, zodat hij niet op de bodem te pletter slaat. Het scenario bevat eem beproefd thema dat allang bekend is uit Franse en Amerikaanse misdaadfilms, maar de handeling is vlot, de regie strak en de hoofdrollen zijn geloofwaardig. Het scenario is van Thomas Wesskamp en Stefan Cantz. Aflevering 240.

credits

Regie:
Ilse Hofmann
Cast:
Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Heiner Lauterbach, Cathrin Vaessen, Holger Mahlich, Saskia Vester, Diego Wallraff, Monika Schwerz, Manuela Bauer
Scenario:
Thomas Wesskamp
Jaar:
1991
Alt. titels:
Wer zweimal stirbt
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer