Die Männer vom K3 - Schützenfest

1988, Dietrich Haugk, 90 minuten

Duitsland 1988. Misdaad van Dietrich Haugk. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Olga von Togni.

VPRO Cinema

Even buiten Hamburg in een randgemeente ligt een statige herenboerderij met veel grond en een groot bijgebouw. Dat laatste zou plaats moeten maken voor een winkelcentrum, maar de trotse eigenaresse Meta Hinrichs (Von Togni) wil niet verkopen. Dan brandt tijdens het zomerse schuttersfeest (de moeite waard!) de grote loods af en er wordt een verkoold lijk gevonden. Identificatie is moeilijk (dus moeten de kijkers opletten wie er nu ontbreekt). Het team uit K3 heeft een aantal lieden op een rijtje gezet, die belang hebben bij de bouw of de verkoop van de grond en het gebouw. Het zijn: een aannemer, die met dit project zijn bedrijf moet redden, gewestelijk burgemeester Hausdorf (Sattmann) die een leuk graantje kan meepikken bij het afgeven van de vergunningen, of Alf (Schenk), de middelste zoon van Meta, die vindt dat hierdoor zijn oudere broer Knut (Ponnier) hem eindelijk zijn erfdeel kan uitbetalen. Zoals gebruikelijk in de scenario`s van Harald Vock gaat het om combineren en deduceren om te bepalen wie de dader nu is. De draai die Vock er deze keer aan gegeven heeft, wordt gevormd door Meta`s jongste, autistische, zwakbegaafde zoon Edgar (Ferch) die echter een onderschatte gave heeft: artistiek talent (tekenen en schilderen); hij was de ongevaarlijke getuige van de brand... Bezet met een keur van vaardige spelers die hun sporen verdiend hebben, is de film aangenaam, zij het onspectaculair vermaak.

credits

Regie:
Dietrich Haugk
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Olga von Togni, Matthias Ponnier, Udo Schenk, Heino Ferch, Christine Wodetzky, Peter Sattmann
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1988
Alt. titels:
Männer vom K3 - Schützenfest, Schützenfest
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer