Frankrijk 1999. Komedie van Jean-Marc Longval. Met o.a. Smaïn, Michel Muller, Linda Hardy, Sophie Forte en Ronald Guttman.

VPRO Cinema

Rondom de populaire stand-up comedian Sma[KA3]in werd een vreselijke klucht gebouwd. Fred (Sma[KA3]in), de onmogelijke presentator van een tv-programma wordt ten onrechte op staandevoet ontslagen. Hij kan geen werk meer vinden. Bij een tv- kanaal dat speciaal voor homo`s is, hebben ze een presentator nodig voor de homeshopping. Fred, die een notoire rokkenjager is, krijgt de job omdat hij zich voordoet als homo. Als de directeur avances gaat maken, recruteert hij zijn na[KA3]ieve neefje Jo[KA3]el (Muller) als vaste vriend, die juist van een provincienest naar Parijs is gekomen voor een karaoke- kampioenschap. Hoewel er hier en daar goede grappen in de film zitten, stelt de film de homowereld als manvijandig voor en zijn de personages karikaturen. Jammer, want het idee leek niet eens slecht. Het als satirisch bedoelde scenario dat de tv-wereld in de kijk moet zetten, is van Michel Delgado, Fabrice Blind, Jean- Luc Lemoine en regisseur Longval, die hiermede zijn derde speelfilm afleverde. Het camerawerk is van Carlo Varini.

credits

Regie:
Jean-Marc Longval
Cast:
Smaïn, Michel Muller, Linda Hardy, Sophie Forte, Ronald Guttman, Bernadette Lafont, Jacques François, Bernard Verley, Claudine Coster, Jean-Christophe Bouvet
Productie:
Michel Delgado, Thierry De Navacelle
Camera:
Carlo Varini
Muziek:
Denis Lefdup
Jaar:
1999
Alt. titels:
Caméléons, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Recto/Verso (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken