Die Männer vom K3 - Der Mann im Dunkeln

1989, Horst Flick, 90 minuten

Duitsland 1989. Misdaad van Horst Flick. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Robert Atzorn.

VPRO Cinema

In een Hamburgs warenhuis worden op de vierde etage door oudere hoofdkassier Erich Westphal (Steffen) in het bijzijn van manager Erich Eppler (Aust) en secretaresse Sigrid K[KA3]ock (Lochner) bijna twee miljoen mark in vier geldzakken overhandigd aan geldlopers Karl Lindner (Atzorn) en zijn assistent. Vervolgens worden ze nog in het trappenhuis overvallen door drie gemaskerde gangsters, die er vandoor gaan met drie geldzakken nadat ze Lindners collega morsdood hebben geschoten. Voor het team uit de titel is het een zaak van inside information. Het scenario van Harald Vock is de gebruikelijke wie-is-de-dader, dit keer met een dubbele bodem, en wij raden de kijkers aan goed op Westphal te letten... De gebruikelijke gastrollen zijn voor heavyweights Atzorn en Kohlund. Niet slecht, maar ook niet opwindend.

credits

Regie:
Horst Flick
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Robert Atzorn, Christian Kohlund, Ralf Schermuly, Rainer Hunold, Peter Aust, Anita Lochner, Manfred Steffen
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1989
Alt. titels:
Männer vom K3 - Der Mann im Dunkeln, Mann im Dunkeln, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer