Duitsland 1999. Misdaad van Helmut Metzger. Met o.a. Friedrich von Thun, Martin Lüttge, Julia Brendler, Sissy Höfferer en Marc Richter.

VPRO Cinema

Professor Viktor Capellari (Von Thun) gaat niet in op het verlokkelijke, erotische aanbod van een van zijn aantrekkelijke studentes, dat zij hem hoogst persoonlijk in de priv[KA1]esfeer komt doen. De volgende dag wordt zij in haar flatje als lijk gevonden. Capellari weet dat hij de politie een stap voor moet blijven, om niet als hoofdverdachte achter de tralies te belanden als ze naar vingerafdrukken van een `onbekende` gaan zoeken. De politie heeft met de komst van de ambitieuze en vastberaden Karola Geissler (H[KA3]offerer) versterking gekregen. Capellari vraagt juridische bijstand aan een universiteitscollega, professor Bernd Schumann (Lüttge), maar was dit wel zo verstandig? De kijkers weten dat Capellari onschuldig moet zijn, maar vergissen is menselijk. Het is even afwachten in het scenario van Thomas Kubisch en regisseur Metzger, hoe Capellari zich redt uit de zich langzaam, maar zeker aanhalende strop. Een onderhoudende aflevering, waarin de geschoolde amateurspeurneus behoorlijk in het nauw zit. Het subplot is dit keer heel aardig: Capellari erft van zijn tante een fraaie villa aan de Starnberger See, maar zijn tegenstribbelende huishoudster wil niet verhuizen. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Helmut Metzger
Cast:
Friedrich von Thun, Martin Lüttge, Julia Brendler, Sissy Höfferer, Marc Richter, Irm Hermann, Karl Schönböck, Gilbert von Sohlern, Erol Ÿnsalan
Scenario:
Thomas Kubisch
Camera:
Klaus Merkel
Muziek:
Stefan Traub
Jaar:
1999
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - In eigener Sache, In eigener Sache, Coupable idéal, Le
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen