Oostenrijk 2001. Mysterie van Peter Sämann. Met o.a. Harald Krassnitzer, Sofie Rois, Gundula Rapsch, Bernhard Schir en Günter Lieder.

VPRO Cinema

Tijdens een bezoekje aan collega Roxane Aschenwald (Rois) in Innsbruck wordt Chefinspektor Moritz Eisner (Krassnitzer) uit Wenen geconfronteerd met een inbraak in een pastorie in een nabij gelegen dorpje, waarbij de huishoudster om het leven kwam. Algauw blijkt dat het om een regelrechte moord ging, waar een liefdesdrama en blindelingse trouw aan de kerk achter zit. Eisner helpt zijn collega Aschenwald de broeierige zaak die met het celibaat te maken heeft, oplossen en neemt daarbij bijna ongemerkt de leiding in handen. Een heimatachtige bijdrage uit Oostenrijk met een scenario van Felix Mitterer. De tamelijk spichtige Rois is beslist niet moeders mooiste, maar ze heeft toch wel pit. Jammer dat ze het slechte voorbeeld geeft door veelvuldig een sigaret op te steken - zoiets is uit de tijd, maar in het altijd achter de trends aan hobbelende rood-witte alpenrepubliek kan het door de beugel. Het camerawerk is van Moritz Gieselmann.

credits

Regie:
Peter Sämann
Cast:
Harald Krassnitzer, Sofie Rois, Gundula Rapsch, Bernhard Schir, Günter Lieder, Christian Spatzek, Wolfram Birgit, Birgit Minichmayr
Camera:
Moritz Gieselmann
Muziek:
Klaus-Peter Sattler, Peter Janda
Jaar:
2001
Alt. titels:
Böses Blut
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Böses Blut (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken