Duitsland 1989. Misdaad van Heinz Schirk. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Ulrich von Dobschütz.

VPRO Cinema

Men vermoedt een illegale export bij de firma Afro-Export in Hamburg. Naspeuringen wijzen in de richting van de Libische zakenman Ab del Nagib, maar voordat de politie hem aan de tand kan voelen, wordt hij vermoord. Nu komt het trio uit de titel in actie, en het besluit de directie van het exportbedrijf eens te vereren met een bezoekje, maar die geeft geen krimp. Procuratiehouder Klaus Bellmann (Mackensy) doet zenuwachtig en men besluit hem in de gaten te houden, maar zijn vrouw Uta (Christensen) zorgt ervoor dat de politie geen kans krijgt. Dan doet de directiesecretaresse Margret Starke (May) een onaangename ontdekking; ze vertelt dit aan haar vriend Thorsten Maurer (Zapatka), die eveneens bij Afro-Export werkt en het zaakje komt aan het rollen. Het scenario van Harald Vock lijkt op zijn andere draaiboeken die in ondernemerskringen spelen. Je moet altijd raden wie de boze genius is achter de misdadige praktijken. Voor ware fans van de serie is het de kwaliteit die ze wensen, maar voor gelegenheidskijkers valt er in andere krimiseries meer te beleven.

credits

Regie:
Heinz Schirk
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Ulrich von Dobschütz, Manfred Lehmann, Lutz Mackensy, Manfred Zapatka, Michaela May, Ute Christensen, Barbara-Magdalena Ahren
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1989
Alt. titels:
Männer vom K3 - Tödlicher Export, Tödlicher Export
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen