Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk 1924. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. María Corda, Oscar Beregi sr, Adelqui Milliar, Adolf Weisse en Georges Haryton.

VPRO Cinema

Faraoprins Seti (Milliar) redt de schone Merapi (Corda) uit de klauwen van zijn rauwe soldaten en stuurt haar terug naar Laban (Haryton) aan wie zij beloofd was. Inmiddels is Seti, die met zijn nicht Userti (Marchal) getrouwd is, in het geheim verliefd op haar. Merapi redt Seti's leven als de Hebreeërs een complot tegen hem gesmeed hebben. Uit dankbaarheid maakt hij haar tot zijn gemalin. Als Mozes zijn volk naar het beloofde land leidt, wordt Merapi veroordeeld tot de brandstapel, maar ze sterft in de armen van haar geliefde. Het scenario is van Ladislas Vajda, naar de roman Moon of Israel van H. Rider Haggard. Het camerawerk is van Gustav Ucicky en Max Nekut. Curtiz regisseerde dit melodrama als Michael Kertész en wie de kans krijgt het te zien, mag die niet voorbij laten gaan. Derde van zes, die Curtiz dat jaar draaide. Mooie decors en kostuums. Millar heet offcieel Adelqui Migliar.

credits

Regie:
Michael Curtiz
Cast:
María Corda, Oscar Beregi sr, Adelqui Milliar, Adolf Weisse, Georges Haryton, Henry Mar, Arlette Marchal, Ferdinand Bonn, Reinhold Haussermann, Emil Heyse, Hans Thimig
Scenario:
Ladislas Vajda
Productie:
Graf Alexander Kolowrat
Camera:
Gustav Ucicky
Jaar:
1924
Alt. titels:
Sklavenkönigin, Die
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Melodrama, Bijbelse film, Fantasy
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Die Sklavenkönigin (1924) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken