Duitsland 1994. Drama van Jacques Breuer. Met o.a. Sophie von Kessel, Daniela Lunkewitz, Gedeon Burkhard, Thomas Kretschmann en Birge Schade.

VPRO Cinema

Na zeven jaar huwelijk vindt de eerzuchtige Thomas Prinz (Burkhard) dat hij een allerlaatste poging moet ondernemen om zijn bijna gestrande huwelijk met de chaotische Nora (Von Kessel) te redden. Daartoe haalt hij Charlotte Kirsch (Lunkewitz), een huwelijkstherapeute voor een week in huis. Nora vindt het idioot en Thomas is in zijn sas, want het was zijn idee. Na een week zijn de rollen in deze kunstmatige driehoeksverhouding volledig omgekeerd - niet alleen die van Nora en Thomas, maar ook die van Charlotte. Het scenario van Ben Taylor en Helena Winke is nogal voorspelbaar, ondanks het feit ze geprobeerd hebben heel wat onverwachte verwikkelingen te brengen. Von Kessel is aandoenlijk en zij maakt de film de moeite waard. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Jacques Breuer
Cast:
Sophie von Kessel, Daniela Lunkewitz, Gedeon Burkhard, Thomas Kretschmann, Birge Schade, Wilfried Hochholdinger, Ralph Schicha
Camera:
Klaus Merkel
Muziek:
Dittmar Becker
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Affären (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken