Duitsland 1974. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Edgar Hoppe, Ulrich von Bock, Jochen Richert en Klaus Schwarzkopf.

VPRO Cinema

Spelende kinderen ontdekken op een vuilnisbelt een lijk. Bij nader onderzoek vindt de politie een partij vaten met giftig chemisch afval. Omdat het Hamburgse afvalverwerkingsbedrijf Toxex het gif dat afkomstig is van het chemische bedrijf Metallin, zou vernietigen, houden twee Kriminalhauptkommissare zich met de zaak bezig. Werk aan de winkel voor Trimmel (Richter) uit de hanzestad en H[KA3]offgen (Hoppe) uit de Oostzeehaven Kiel. Regisseur Schulze-Rohr, een der geestelijke vaders van de serie TATORT - hij draaide de pilootfilm EXKLUSIV in 1969, gevolgd door de officiële start TAXI NACH LEIPZIG in 1970 - weet steeds een interessant onderwerp met de nodige spanning te behandelen. In deze 42ste aflevering gaat het om giftig industrie-afval. Schulze-Rohr schreef het scenario samen met de misdaadauteur Friedhelm Werremeier. Het camerawerk is van Niels-Peter Mahlau. Zevende zaak van Trimmel.

credits

Regie:
Peter Schulze-Rohr
Cast:
Walter Richter, Edgar Hoppe, Ulrich von Bock, Jochen Richert, Klaus Schwarzkopf, Renate Grosser, Werner Cartano, Hans Kahlert, Peter Mertens, Peter Schiff, Ursela Monn
Camera:
Niels-Peter Mahlau
Jaar:
1974
Alt. titels:
Gift
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Gift (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken