Duitsland 2000. Thriller van Martin Weinhart. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Saskia Vester, Thierry van Werveke en Marie Zielcke.

VPRO Cinema

Abel (Halmer) gaat een paar dagen naar Parijs en Jane (L`Arronge) brengt haar vakantie door in Amerika. Jane`s petekind Karoline (Zielcke) verblijft zolang in Jane`s flat. Bij haar terugkomst doet Jane een verschrikkelijke ontdekking: Karoline is vermoord. Kommissarin Annabelle (Vester), Abels oude vlam, heeft al eens eerder met een dergelijke moord te maken gehad, hoewel de doodsoorzaak nog niet exact vaststaat. Abel weigert de verdediging op zich te nemen van de conci[KA3]erge, die van de moord verdacht wordt. Terwijl men zich afvraagt waarom Abel geweigerd heeft, is Jane boos op hem en wil (voor de zoveelste keer) haar baan opzeggen, maar Abel heeft zo zijn redenen. Annabelle, nerveus genoeg omdat de zaak niet opschiet, heeft echter het volste vertrouwen in haar voormalige minnaar en steunt hem door dik en dun als hij de belangen gaat behartigen van Karoline`s vriendje Max (Bousdoukos). De oplossing zit hem in de titel en het is een kwestie van tijd tot de dader in zijn kraag gevat kan worden. Het scenario is zoals gebruikelijk van Fred Breinersdorfer, die een klein beetje om ideeën verlegen zat. Het camerawerk is van Pascal Hoffmann.

credits

Regie:
Martin Weinhart
Cast:
Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Saskia Vester, Thierry van Werveke, Marie Zielcke, Adam Bousdoukos, George Lenz, Franziska Walser, Gabriele Kastner, Ivan Desny
Camera:
Pascal Hoffmann
Muziek:
Biber Gullatz, Eckes Malz
Jaar:
2000
Alt. titels:
Voyeur und das Mädchen, Der
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen