Profundo carmesi

1996, Arturo Ripstein, 114 minuten

Mexico/Frankrijk/Spanje 1996. Misdaad van Arturo Ripstein. Met o.a. Regina Orozco, Daniel Giménez Cacho, Marisa Paredes, Veronica Merchant en Julieta Egurrola.

VPRO Cinema

Mexico 1949. De zonderlinge mythomaan Nico (Gimenez-Cacho) legt contacten met eenzame vrouwen en hun kinderen om ze te beroven en te vermoorden als hij ze het zwijgen moet opleggen. De enigszins wulpse verpleegster Coral Fabre (Orozco) die dweept met de Franse acteur Charles Boyer, reageert op een annonce van Nico, die misbruik maakt van zijn vage gelijkenis met Boyer. Coral laat haar kinderen en haar werk in de steek en trekt bij Nico in. Zij komt achter het dubieuze verleden van haar nieuwe minnaar en trekt de conclusie dat hij zijn vrouw vermoord moet hebben. Nico kan het niet ontkennen, maar zij trekken samen van stad tot stad. Met medeweten en hulp van Coral verleidt Nico oudere, rijke vrouwen. Naar een waargebeurd verhaal, dat indertijd door de Amerikaanse sensatiepers flink werd geëxploiteerd. Het scenario is van Paz Alicia Garciadiego. In een gestileerde, ironische melostijl in beeld gebracht dankzij het camerawerk van Guillermo Grandillo. De muziek van David Mansfield is vermeldenswaardig. Hetzelfde gegeven werd in 1970 sterker uitgewerkt in de film THE HONEYMOON KILLERS. Op het Internationale filmfestival van Venetië in 1996 bekroond met een Gouden Schelp.

credits

Regie:
Arturo Ripstein
Cast:
Regina Orozco, Daniel Giménez Cacho, Marisa Paredes, Veronica Merchant, Julieta Egurrola, Rosa Furman, Bianca Florido, Rene Pereyra, Charleen, Giovanni Florido, Patricia Reyes Espindola, Sherlyn Gonzales
Scenario:
Paz Alicia Garciadiego
Productie:
Miguel Necoechea, Pablo Barbachano
Muziek:
David Mansfield
Jaar:
1996
Genres:
Misdaad, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie, Romantische komedie
Landen:
Mexico, Frankrijk, Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Profundo carmesi (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer