Duitsland 1993. Misdaad van Dietrich Haugk. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Jessica Stockmann.

VPRO Cinema

Tandartsassistente Anna Wolfgram (Wetzel) wordt in haar woning gewurgd. De hoofdverdachte is haar vriend Erik Bastian (Becker) die ze onlangs de bons had gegeven. Gabi Wolfgram (Stockmann), de halfzuster van het slachtoffer, is de enige die overtuigd is van Eriks onschuld. Zij verschaft hem zelfs een alibi en samen gaan zij op jacht naar de moordenaar, niet meteen naar de zin van commissarissen-duo Feldmann (Dietl) en Sch[KA3]oller (Reck). Wie goed oplet, weet dat Gabi gelijk heeft; wie dat niet doet kan nog een hint uit de titel halen, het mekka van de gebitsprothesen, die in het achterland voor een appel en een ei gemaakt worden. Geen sterke aflevering uit de serie, die evenmin opvalt door zijn originaliteit. De verrassingen zijn ver te zoeken en bij momenten is de film zelfs slaapverwekkend. Het magere scenario is zoals gebruikelijk van Harald Vock.

credits

Regie:
Dietrich Haugk
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Jessica Stockmann, Monica Bleibtreu, Ben Becker, Alexander Radszun, Constanze Wetzel, Klaus Dahlen, Sven-Eric Bechtolf
Jaar:
1993
Alt. titels:
Männer vom K3 - Made in Hongkong, Die, Made in Hongkong
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen