Oostenrijk 2000. Drama van Houchang Allahyari. Met o.a. Julia Stemberger, Karl Markovics, Meltem Cumbul, Ahmet Ugurlu en Karoline Zeisler.

VPRO Cinema

In de kraamkliniek van een Weens ziekenhuis wordt de baby van het Oostenrijkse echtpaar Marion (Stemberger) en Stefan Strohmayer (Markovics) verwisseld met de pasgeboren zuigeling van het Turkse stel Emine (Cumbul) en Emre D[KA3]onmez (Ugurlu). Als de vergissing ontdekt wordt, blijkt het Turkse paar als ongewenste vreemdelingen te zijn uitgewezen naar hun vaderland. Marion en Stefan beginnen aan een voorlopig onfortuinlijke reis naar Turkije, want Emine en Emre geloven niets van het verhaal. Aanvankelijk staan de vaders als kemphaantjes tegenover elkaar, maar moedergevoelens laten zich niet bedriegen. Ze worden het met elkaar eens dat een bloedtest in Oostenrijk uitsluitsel zal geven en dan begint een bijna onbegonnen gevecht tegen de absurde bureaucratie en de minder dan middelmatige, bevooroordeelde ambtenaren. Gelukkig dat de liefde en de aanhouders overwinnen. Het scenario van Tom Dariusch Allahyari, Agnes Pluch en regisseur Allahyari is zowel hilarisch als satirisch en houdt de Oostenrijkers een fraaie spiegel voor. Het camerawerk is van Helmut Pirnat.

credits

Regie:
Houchang Allahyari
Cast:
Julia Stemberger, Karl Markovics, Meltem Cumbul, Ahmet Ugurlu, Karoline Zeisler, Petra Marjam, Franz Friedrich, Edith Nordegg, Josef Hader
Camera:
Helmut Pirnat
Muziek:
Tarkan, Herbert Tucmandl
Jaar:
2000
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Geboren in Absurdistan (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken