Oost Duitsland 1975. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Alfred Rücker en Hans-Gerd Sonneburg.

VPRO Cinema

In het arbeidersparadijs van Erich Honecker moesten eerzame burgers zonder speciale connecties met de communistische partij, vijf tot tien jaar op een wachtlijst staan om een tweetactautootje met een gedeeltelijk houten frame en plastik panelen te kunnen kopen. Op de zwarte markt, waar men met harde marken uit het Westen of Amerikaanse dollars kon betalen, viel veel sneller aan een nieuw karretje te komen. Om aan die markt te leveren werd in de fabriek de bestemming van een auto op de productielijn veranderd; hij werd dan op papier als taxi aan een co[KA3]operatieve onderneming geleverd. Om zaak sluitend te krijgen moest men natuurlijk knoeien met de kentekenbewijzen en de oude wrakken op de weg houden. Door een inbraak bij een VEB (Volks Eigener Betrieb) komt men op het spoor van een autozwendel. Het geslepen team van de heldhaftige politie uit de titel stapelt de bewijzen op tegen een boekhouder bij een taxibedrijf en een voormalige chauffeur. Het scenario van Joachim Plötner was op de werkelijkheid gebaseerd en bedoeld als een ernstige waarschuwing om vooral niet te frauderen. De partijtop evenwel reed in Volvo's, die waren veel beter en luxueuzer dan Trabants, Wartburgs of Wolga's uit de Sovjetunie. Aflevering 34.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Alfred Rücker, Hans-Gerd Sonneburg, Traudl Kulikowski, Gerd Ehlers, Rolf Hoppe, Fred Mahr, Viktor Deiss, Helmut Müller-Lankow
Jaar:
1975
Alt. titels:
Rechnung geht nicht auf, Die
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen