Die Männer vom K3 - Keine Chance zu gewinnen

1994, Andy Bausch, 90 minuten

Duitsland 1994. Misdaad van Andy Bausch. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Rolf Zacher.

VPRO Cinema

Het scenario van Harald Vock, de bijna vaste schrijver van deze serie, gaat over de drugsbusiness en de stroeve samenwerking tussen het team uit de titel en een landelijke afdeling van de politie onder leiding van de er tamelijk ordinair uitziende Detlev Becker (Zacher), die de georganiseerde misdaad bestrijdt. Het blijkt dweilen met de kraan open te zijn, want zodra bepaalde drugsdealers na veel moeite met grote risico`s uitgeschakeld worden, komen anderen weer op. De film begint met de wrede moord op een Turkse tiener van dertien jaar (een koerier die justitie niet straffen kan) en het spoor leidt al snel naar de drugsscene en nog meer ongrijpbare koeriertjes. Hoewel Becker K3 de nodige resultaten bezorgt ten detrimente van de zware misdaad, lijkt hij zich verdacht te maken door zijn dubieuze contacten. Het verhaal geeft toch een sterk gevoel van déjà vu, maar Zacher speelt zijn rol als onbetrouwbaar lijkende politieman met verve en er is aardig wat actie.

credits

Regie:
Andy Bausch
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Rolf Zacher, Serge Wolf, Rainer Hunold, Sabine Berg, Cornelia Froboess
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1994
Alt. titels:
Männer vom K3 - Keine Chance zu gewinnen, Die, Keine Chance zu gewinnen
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer