Duitsland 1981. Mysterie van Bruno Voges. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Manfred Seipold, Heinz Werner Kraehkamp en Susanne Schaefer.

VPRO Cinema

Magazijnmeester Richard Immig (Kraehkamp) lukt het niet orde op zaken in zijn magazijn aan te brengen. Het invoeren van de artikelen bij het grossiersbedrijf voor de elektrohandel op de computer mislukt, en Immig wordt door zijn toornige chef Hanke (Friedrich) gedegradeerd tot magazijnbediende met de daarbij behorende salarisverlaging. Hierdoor komt Immig priv[KA1]e in de financi[KA3]ele problemen. Immig pikt van de firma een tweetal videorecorders, die hij zwart verkoopt. Hij merkt niet dat zijn collega Reindl (Traier) hem betrapt heeft bij de diefstal. Nu dwingt Reindl Immig nog meer te stelen, maar als er een complete vrachtwagen verdwijnt, eindigt Reindl als lijk op het terrein van de firma. Kommissar Lutz (Schumacher) wordt ingeschakeld omdat het om moord gaat. Lutz, geholpen door zijn assistent Wagner (Strecker), legt onmiddellijk een verband tussen de diefstallen en de moord. Het gedetailleerde scenario van Peter Scheibler geeft diepte aan de personages en het bevat een paar zeer onverwachte wendingen, waardoor de kijker-amateurspeurder, die een snelle conclusie trekt, er heel gemakkelijk naast zit. Het camerawerk is van Dietrich Lehmstedt. Elfde zaak van Lutz. Aflevering 120.

credits

Regie:
Bruno Voges
Cast:
Werner Schumacher, Frank Strecker, Manfred Seipold, Heinz Werner Kraehkamp, Susanne Schaefer, Dieter Traier, Karl Friedrich, Alex Ganz, Irmgard Rießen
Camera:
Dietrich Lehmstedt
Muziek:
Wolfgang Dauner
Jaar:
1981
Alt. titels:
Nebengeschäfte
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Nebengeschäfte (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken