Duitsland 1995. Misdaad van Michael Knof. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Klaus Piontek.

VPRO Cinema

Voor de ingang van het Hamburgse perscentrum wordt een zwaar gewonde man gevonden, gekleed in een pyjama met daarover een badjas. Hij heeft ernstige brandwonden die veroorzaakt zijn door chemische stoffen. Hierdoor gaat de politie snuffelen bij het chemische bedrijf Steinhausen, waar het slachtoffer op het laboratorium werkte. De directie, Dr. Kroll (Piontek) en Dr. Richard Jordan (Schubert), bewaren het stilzwijgen en als manager Peter Sommer (Gudzuhn) de vuile was buiten wil hangen, proberen ze hem in de kiem te smoren. Tenslotte blijkt dat de firma Steinhausen zich bezighoudt met de illegale export van stoffen voor de chemische ooorlogsvoering, maar voordat het zo ver is, zijn er nog een aantal onverkwikkelijke verwikkelingen. Het scenario van Harald Vock bevalt de nodige complexe zaken, maar als geheel blijft de film je toch maar nauwelijks bij. Het spel en de regie zijn zeker niet slecht, maar meer als een niet onprettige tijdspassering als er niets beters te zien is, is deze film toch niet.

credits

Regie:
Michael Knof
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Klaus Piontek, Götz Schubert, Andrea Solter, Jörg Gudzuhn, Eva Weißenborn
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1995
Alt. titels:
Männer vom K3 - Geschäft mit dem Tod, Die, Geschäft mit dem Tod
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen