Duitsland 1995. Misdaad van Michael Braun. Met o.a. Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy en Nina Petri.

VPRO Cinema

De gebroeders Peter en Christoph Thaler (gespeeld door de broers Elmar en Fritz Wepper - deze laatste is bekend als Harry Klein, de assistent van inspecteur Derrick in de gelijknamige serie) zijn elkaars tegenpolen. Christoph is de zeer correcte officier van justitie die als het ware thuis zijn toga niet eens aflegt. Peter is inspecteur van politie die het liefst met een glas whisky achter een piano in zijn stamkroeg zit. Christoph krijgt bezoek van een oude studiegenote, Sybille Quirini (Kriener), de fatsoenlijke echtgenote van politicus Ronald (Galuba), die verwikkeld zou zijn in internationale wapenhandel. Nog voor de zaak uitgespit kan worden, heeft Quirini zich voor het hoofd geschoten of werd hij vermoord. Het dreigende schandaal wordt in de doofpot gestopt. De gebroeders Thaler onderzoeken op eigen initiatief en lossen de zaak op. De charme van deze krimiserie is gebaseerd op de privé-geschillen, -ruzietjes en -conflicten van de broers. Het scenario is van Felix Huby en Marielis Brommund. Het camerawerk is van Joachim Hasse.

credits

Regie:
Michael Braun
Cast:
Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy, Nina Petri, Ulrike Kriener, Bernd Tauber, Marek Wlodarczyk, Jacqueline Macaulay, Dirk Galuba, Thomas Meinhardt
Scenario:
Felix Huby
Camera:
Joachim Hasse
Muziek:
Wolf Wolff
Jaar:
1995
Alt. titels:
Quirini-Affäre, Die
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen