Duitsland 1996. Misdaad van Walter Weber. Met o.a. Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy en Nina Petri.

VPRO Cinema

Peter Thaler (Elmar Wepper) en zijn collega Elise Steininger (Roy) weten door gewaagd optreden lustmoordenaar Gerd H. Poltisch (Tidof) in zijn kladden te grijpen. Poltisch komt terecht in een zwaar bewaakte psychiatrische inrichting. Een jaar later tijdens een officieel bezoek van wetenschappers en de pers breekt Poltisch uit. Korte tijd later wordt een prostitu[KA1]ee op beestachtige wijze vermoord en de ontsnapte Poltisch wordt door de pers gedoodverfd als de moordenaar uit het steegje (zie de titel). Dan neemt Poltisch onverwacht contact op met Iris Klein, een radiopresentatrice van een kleine zender die op de dag dat Poltisch uitbrak deel uitmaakte van het bezoek aan de inrichting. Ze stemt erin toe om Poltisch te ontmoeten voor een vraaggesprek, want hij heeft iets te vertellen. Poltisch overtroeft echter de politiebewaking en loopt niet in de val die men voor hem gezet had. Hij krijgt op die manier Iris in zijn macht. Het openbaar ministerie doet nu een beroep op Dr. Marion Heisse (Rosen), de vrouwelijke psychiater die Poltisch behandelde. Zij blijkt een en ander te weten, waarvan de politie niet de geringste notie had. Ondertussen hebben officier van justitie Christoph Thaler (Fritz Wepper) en zijn broer smeris Peter peentjes gezweet over de zaak, die hen leek te ontglippen. Het scenario van Felix Huby is pure routine en de film is maar matig boeiend. Fritz Wepper is aardig opgezwollen door het goede leven. Het camerawerk is van Hartmut E. Lange.

credits

Regie:
Walter Weber
Cast:
Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy, Nina Petri, Max Tidof, Michaela Rosen, Gruschenka Stevens, Lukas Miko
Productie:
Miriam Schütz
Camera:
Hartmut E. Lange
Muziek:
Hans Günter Wagener
Jaar:
1996
Alt. titels:
Gassenmörder
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen