Die Männer vom K3 - Der Deichmörder

1996, Michael Günther, 90 minuten

Duitsland 1996. Misdaad van Michael Günther. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Ulrich Faulhaber.

VPRO Cinema

De vondst van het lijk van de niet onaantrekkelijke zeemansweduwe Marisa in een uiterwaard van de Elbe leidt aanvankelijk tot een routineonderzoek in haar kennissenkring. Terwijl de sensatiepers schrijft over een seriemoordenaar die de dijken onveilig maakt en het onderzoek van K3 hindert, blijven er twee verdachten: R[KA3]udiger Fuchs (Zapatka), de reder van de ms Iris, een cementschuit, die onder mysterieuze omstandigheden verging en waarbij Marisa`s man verdronk, en de excentrieke Herbert Franz (Faulhaber), die 's nachts de dijken afschuimt en jacht maakt op ratten. Verzekeringsfraude weegt uiteindelijk veel zwaarder dan rattenpelsen en Herbert Franz moet bij zijn nachtelijke escapade's het mogelijke gezien hebben. Wist Marisa soms teveel? Het scenario is voor de verandering niet eens van Harald Vock, maar van Raimund Weber. Verder is het pure routine, die echter voldoende verstrooiing biedt. Het camerawerk is van Henning Gaertner.

credits

Regie:
Michael Günther
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Ulrich Faulhaber, Heinz Reincke, Manfred Zapatka, Margret Homeyer, Anna Kasprik
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Henning Gaertner
Jaar:
1996
Alt. titels:
Männer vom K3 - Der Deichmörder, Deichmörder, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer