Duitsland 2001. Mysterie van Diethard Küster. Met o.a. Dominic Raacke, Boris Aljinovic, Ernst-Georg Schwill, Tom Schilling en Julia Hummer.

VPRO Cinema

De titel slaat op tieners die in een bos bij Berlijn op elkaar schieten met losse flodders, waarin verf zit. Tussen de munitie zit echter scherp en een jongen blijft dood liggen. Dit betekent voor Till Ritter (Raacke) en Felix Stark (Aljinovic) van de afdeling moordzaken dat er werk aan de winkel is. Aanvankelijk volgen ze een volledig vals spoor, waarbij ze Werner Jessen (Fritsch) verdenken, een leraar die wapengek is en extreem rechtse ideeën heeft. Als er een tweede slachtoffer valt, beseffen Till en Felix dat ze snel opnieuw moeten beginnen en de zaak blijkt meer met emoties dan met iets anders te maken te hebben. Het scenario van Daniela Mohr bewandelt voor de zoveelste keer het pad van het radicalisme om melodramatisch te eindigen. Raacke is als van ouds en nieuwkomer Aljinovic is goed, waardoor je Aljinovic's rebellerende en charmante voorganger Stefan Jürgens als commissaris Hellmann wel vergeten wil. Het camerawerk is van Peter Aichholzer. Aflevering 476.

credits

Regie:
Diethard Küster
Cast:
Dominic Raacke, Boris Aljinovic, Ernst-Georg Schwill, Tom Schilling, Julia Hummer, Anaid Iplicjan, Herbert Fritsch, Oona-Devi Liebich
Camera:
Peter Aichholzer
Muziek:
Stefan Warmuth
Jaar:
2001
Alt. titels:
Tod bist Du!
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Tod bist Du! (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken