Tatort - Alles Palermo

1993, Josef Rödl, 89 minuten

Duitsland 1993. Mysterie van Josef Rödl. Met o.a. Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Ruth Drexel, Friedrich von Thun en Jacques Breuer.

VPRO Cinema

Na de moord op Anton Berger (Brenner), de eigenaar van een tuincentrum dat aan een groot afvalterrein van de gemeente grenst, komt aan het licht dat Anton vaak de bloemetjes buitenzette in de rosse buurt. Kriminalhauptkommissar Ivo Batic (Nemec) gaat uiteraard in dat milieu snuffelen, terwijl zijn collega Franz Leitmayr (Wachtveitl) de zakelijke partner van het slachtoffer, aannemer Reisinger (Von Thun), aan de tand voelt. Bij het hoertje Maria Zell (Ferres) ontmoet Batic een oude bekende: souteneur Sandler (Giebel) die hij eerder in een moordzaak moest laten lopen wegens gebrek aan bewijs. Hij wil hem nu ten koste van alles aan het kruis nagelen. De plot over corruptie en het nevenplot van twee cops die op een gegeven moment tegenstrijdige opvattingen hebben, in het scenario van regisseur Rödl kan nu direct niet fonkelnieuw genoemd worden. Niettemin zeer verzorgd seriewerk met muziek van Roman Bunke en camerawerk van Volker Tittel. De titel slaat op de maffiapraktijken in de Beierse hoofdstad München, waarvan de naam in het Italiaans Monaco di Bavaria luidt. De zesde zaak van voornoemde commissarissen. Aflevering nummer 279.

credits

Regie:
Josef Rödl
Cast:
Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Ruth Drexel, Friedrich von Thun, Jacques Breuer, Veronica Ferres, Andreas Giebel, Michael Fitz, Helmut Hagen, Ulf Söhmisch, Ludwig Schütze, Hans Brenner
Scenario:
Josef Rödl
Muziek:
Roman Bunke
Jaar:
1993
Alt. titels:
Alles Palermo
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Alles Palermo (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer