Duitsland 1993. Misdaad van Andy Bausch. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Klaus Dahlen.

VPRO Cinema

Deze aflevering heeft tot onderwerp de woekerrente. Stipe Radowich (Kirshan), een handelaar in tweedehands auto`s, zit zo in de tang van woekeraar Rolf Palmer (Dahlen) dat hij geen andere uitweg meer ziet dan Rolf te liquideren. Bij een confrontatie loopt het uit de hand en niet Rolf legt het loodje, maar zijn chauffeur. Stipe duikt onder en Rolf doet alsof niets gebeurd is. Omdat er een moord is gepleegd, doet K3 het onderzoek. Op Palmer worden nog meer aanslagen gepleegd en de politie begint te vermoeden dat niet alleen Stipe een rekening met Palmer heeft te vereffenen. Kijkers die niet goed opletten, trekken de verkeerde conclusie en laten zich nog verrassen door het zoveelste scenario van Harald Vock. Het spel en de regie zijn net zoals deze aflevering niet verschrikkelijk opwindend.

credits

Regie:
Andy Bausch
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Klaus Dahlen, Jürgen Vogel, Mircea Kirshan, Thierry van Werveke, Sabine von Maydell, Pierre Franckh, Udo Kier
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1993
Alt. titels:
Männer vom K3 - Tanz auf dem Seil, Die, Tanz auf dem Seil
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen