Duitsland 1996. Misdaad van Walter Weber. Met o.a. Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy en Eva Kryll.

VPRO Cinema

Het scenario van Felix Huby en Dieter de Lazzer heeft de kunstsmokkel uit voormalig Tsjechoslowakije bij de kop genomen en om een snel dilemma te cre[KA3]eren bedachten de schrijvers een ontvoering. Inspecteur Peter Thaler (Elmar Wepper) speurt in Beieren met een Tsjechische collega naar gestolen kerkelijke kunst en helers. De collega wordt vermoord en kort erna wordt Peters zeventien-jarige dochter Anja (Heerwagen) gekidnapt. Van hogerhand krijgt hij algauw het verwijt dat hij zich te weinig bezighoudt met de moord, waarop de zaak in handen wordt gegeven aan Peters jongere collega Elise Steininger (Petri). Gelukkig houdt het openbaar ministerie van Christoph Thaler (Fritz Wepper), Peters broer, een eigen onderzoek naar de zaak. Als Peter naar zijn dochter zoekt, stuit hij op Conny Bialas (Breuer), de ongekroonde koning van de onderwereld in de Beierse hoofdstad, die Anja in zijn macht heeft. Dankij het gespeur van Christoph blijken de ontvoering, de kunstroven en Bialas met elkaar in verband te staan. Hoewel je de goede afloop van de film reeds van te voren kunt bevroeden, doen de gebroeders Wepper, gesteund door hun 'familieleden' behoorlijk hun best, maar Fritz kan zijn Harry-imago als assistent Klein van Derrick toch niet meer van zich afschudden. De film is aangenaam van sfeer, maar niet grandioos. Het camerawerk is zoals gebruikelijk van Hartmut E. Lange.

credits

Regie:
Walter Weber
Cast:
Elmar Wepper, Fritz Wepper, Ruth Hausmeister, Angela Roy, Eva Kryll, Nina Petri, Jacques Breuer, Bernadette Heerwagen, Valentin Platareanu
Productie:
Miriam Schütz
Muziek:
Hans Günter Wagener
Jaar:
1996
Alt. titels:
In eigener Sache
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen