Riekes Liebe

2001, Kilian Riedhof, 89 minuten

Duitsland 2001. Drama van Kilian Riedhof. Met o.a. Laura Charlotte Syniawa, Florian Stetter, Axel Milberg, Isabell Gerschke en Christoph Waltz.

VPRO Cinema

Broer Nils (Stetter) en zus Fredericke (Wehmeyer) leven zich uit, om het verdriet van de dood van hun moeder te vergeten, als paar op het ijs met kunstschaatsen. Ze doen dat heel goed, maar dan wordt Nils verliefd op Lydia Pascal (Gerschke), sprintster op de lange baan. Fredericke raakt uit haar evenwicht en is bang om Nils te verliezen. Ze is tot alles bereid om hem van Lydia af te houden, zelfs hem te verleiden... De film is misschien wel aardig gespeeld, maar het scenario van regisseur Riedhof, Peter Hinderthür, die tevens de muziek componeerde en Sophia Krapoth, is de zoveelste modieuze flirtpartij met incest. Je maakt of een taboebrekende film of het is wegwezen. Het camerawerk is van Georgij Pestov. De film met zijn controversiële onderwerp lag bijna twee jaar op de plank voordat hij werd uitgezonden - dat zegt toch genoeg. Werktitel: KÖNIGSKINDER.

credits

Regie:
Kilian Riedhof
Cast:
Laura Charlotte Syniawa, Florian Stetter, Axel Milberg, Isabell Gerschke, Christoph Waltz, Jeanette Arndt, Hansa Czypionka
Scenario:
Kilian Riedhof
Camera:
Georgij Pestov
Muziek:
Peter Hinderthür
Jaar:
2001
Alt. titels:
Königskinder
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Incest
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Riekes Liebe (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer