Duitsland 2001. Drama van Jakob Hilpert. Met o.a. Cornelius Schwalm, Jacob Matschenz, Matthias Zelic, Sabine Kraus en Lotte Letschert.

VPRO Cinema

Paul Behrmann (Schwalm) woont sedert zijn scheiding in een garage in een industriegebied. Zijn zoontje Niki (Matschenz) ziet hij maar af en toe, als die bij zijn vader mag komen volgens het bezoekrecht. Tijdens zo`n weekendje heeft Paul een skelter versierd om met Niki een paar rondjes te draaien. Ze zijn beiden enthousiast. Paul krijgt van Karl (Zelic) gedaan, die de eigenaar is van het meubelcentrum, om hem te sponsoren op kartingwedstrijden, die tijdens de komende zomervakantie zullen plaatsvinden. Samen met Niki trekt hij van de ene ontmoeting na de andere. Het ziet er naar uit dat ze door het gebrek aan ervaring geen enkele kans maken, maar ze laten zich niet ontmoedigen. De aanhouder wint. Het scenario is van regisseur Hilpert die zijn eerste avondvullende film draait en Paul Mollenhauer. Het camerawerk is van Sebastian Edschmid. Een rake milieuschildering en Matschenz weert zich kranig. Hij staat voor het eerst voor de camera. Opgenomen in en om Berlijn, maar je krijgt de indruk dat het overal in Duitsland speelt.

credits

Regie:
Jakob Hilpert
Cast:
Cornelius Schwalm, Jacob Matschenz, Matthias Zelic, Sabine Kraus, Lotte Letschert, Wilhelm Veerkamp, Ronnie Wechselberger, José van der Schoot, Willem Veerkamp
Scenario:
Jakob Hilpert, Paul Mollenhauer
Productie:
Numi Teusch, Claudia Simionescu, Joachim von Vietinghoff
Camera:
Sebastian Edschmid, Sebastian Edschmidt
Muziek:
Theo Krieger
Geluid:
Florian Niederleithinger
Montage:
Natali Barrey
Jaar:
2001
Alt. titels:
Circling
Genres:
Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Road-movie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Kleine Kreise (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken