Durch dick und dünn

2001, Martina Elbert, 90 minuten

Duitsland 2001. Komedie van Martina Elbert. Met o.a. Kea Könneker, Andrea Dewell, Maren Kroymann, Dorothea Walda en April Hailer.

VPRO Cinema

Op een schoolreisje raakt de mollige vijftien-jarige Marissa (K[KA3]onneker) zwanger van de bijna evenoude Daniel (Michaelsen) die zich daarna zonder het te beseffen uit de voeten maakt. Haar hardwerkende ouders hebben een winkeltje, waardoor ze nauwelijks de tijd hebben om aandacht aan hun dochter te besteden. Bovendien heeft Marissa`s vader Georg (Klaussner) zijn oog laten vallen op de nieuwe winkelhulp Iris Bender (Hailer), wat niet erg bevorderlijk is voor het wankele huwelijk. Op school komt een nieuw meisje in de klas, Fiona (Dewell), die met haar moeder, een beveiligingsadviseuse, nooit lang in dezelfde stad woont. Fiona en Marissa kunnen goed met elkaar overweg en weldra zijn ze onafscheidelijk. Fiona is de enige die weet dat Marissa al in de zesde maand is. Ze delen het gevoel met elkaar dat ze allebei te weinig aandacht krijgen, en dat ze betere ouders verdienen. Ze gaan op zoek naar de ideale ouders, die modern zijn, hun muziek begrijpen en vooral cool op alles kunnen reageren. Ze ontdekken dat de werkelijkheid heel anders is en dat je beter kunt houden wat je hebt. Het scenario van regisseuse Elbert voor deze familiefilm doet denken aan soortgelijke Disneyfilms. Een aardig beeld van het familieleven in Frankfurt met een rolverdeling die zijn best doet. Het camerawerk is van Alexandra Kordes.

credits

Regie:
Martina Elbert
Cast:
Kea Könneker, Andrea Dewell, Maren Kroymann, Dorothea Walda, April Hailer, Beate Jensen, Oliver Broumis, René Michaelsen, Richard Barenberg, Butz Buse, Konstantin Graudus, Burghart Klaußner
Camera:
Alexandra Kordes
Jaar:
2001
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Durch dick und dünn (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer