Izgoj

1991, Vladimir Savelyev, 92 minuten

Oekraïne/Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Vladimir Savelyev. Met o.a. Yossi Pollak, Stefaniya Stanyuta, Margarita Vishnyakova, Borislav Brondukov en Valentinas Masalskis.

VPRO Cinema

Deze film gaat over een joodse timmerman Simon (Pollack), die na de Duitse inval in Polen met zijn gezin van zes kinderen vlucht naar een dorpje in de Oekraïne. Ondanks het vooroordeel van zijn christelijke buren en dorpsgenoten, weet hij zich geliefd te maken, zodat men de joodse familie accepteert. Het lot is Simon ongunstig gezind, want in 1941 vallen de nazi's Rusland binnen en bezetten o.a. de Oekraïne, waar ze met hun zuiveringsacties beestachtig te keer gaan. Het gezin wordt opgepakt en belandt in een concentratiekamp. Simon weet te ontsnappen, maar daarmee zijn zijn zorgen nog niet afgelopen. De film werd geproduceerd door regisseur Savelyev en Artur Brauner, die over dit onderwerp een aantal uitstekende films heeft gemaakt en gefinancierd en deze rolprent is er een van. Goed spel en authentieke, geloofwaardige enscèringen. Ondanks het gruwelijke onderwerp veel menselijke warmte. Het scenario is van regisseur Savelyev en Anatoli Dimarov naar de roman van Simon Reznik. Het camerawerk is van Yuri Garmasch.

credits

Regie:
Vladimir Savelyev
Cast:
Yossi Pollak, Stefaniya Stanyuta, Margarita Vishnyakova, Borislav Brondukov, Valentinas Masalskis, Nikolai Sektimenko, Vladimir Olekseyenko
Scenario:
Vladimir Savelyev
Productie:
Artur Brauner, Vladimir Savelyev
Camera:
Yuri Garmasch
Muziek:
Yevgeni Stankiewicz
Schrijver:
Simon Reznik
Jaar:
1991
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Holocaust, Oorlogsfilm
Landen:
Oekraïne, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Izgoj (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer