Verenigde Staten 1955. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Claude Rains, Charles Bronson, Claire Carleton, Lowell Gilmore en Charles Cantor.

VPRO Cinema

Een lijk van een zekere Ockham wordt aangetroffen achter de coulissen van een theater. Inspecteur Krovitch (Bronson) verdenkt onmiddellijk buikspreker Mr. Fabian (Rains) als de dader, maar op het ogenblik van de moord bevond hij zich op de planken met zijn pop Riabouchinka. Tijdens het verhoor mengt de pop zich in het gesprek. Krovitch begint te vermoeden dat het niet Fabian is die de pop controleert, maar omgekeerd. Een sterk voorbeeld van psychologische terreur. Zelden werd zo`n fraai portret van de relatie tussen een pop en zijn buikspreker geschetst. Rains overtreft zichzelf in deze rol. Het slotgesprek dat hij met zijn pop houdt, is onvergetelijk. Ongetwijfeld een van de topfilms uit de kwalitatief hoogstaande tv-serie ALFRED HITCHOCK PRESENTS (gemaakt in het eerste seizoen van deze serie die zou lopen tot 1961). Het scenario is van Mel Dinelli naar een verhaal van Ray Bradbury. Het camerawerk is Reggie Lanning.

credits

Regie:
Robert Stevenson
Cast:
Claude Rains, Charles Bronson, Claire Carleton, Lowell Gilmore, Charles Cantor, Harry Tyler, Iris Adrian, Bill Haade, Virginia Gregg
Scenario:
Mel Dinelli
Productie:
Alfred Hitchock, Joan Harrison
Muziek:
Stanley Wilson
Schrijver:
Ray Bradbury
Jaar:
1955
Alt. titels:
And So Died Riabouchinska, ...und so starb Riabouchinska
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Misdaadthriller
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen