Duitsland 1997. Komedie van Rainer Kaufmann. Met o.a. Katja Riemann, Jürgen Vogel, Richy Müller, Isabella Parkinson en August Zirner.

VPRO Cinema

Apothekeres Hella Moormann (Rieman) is dertig en nog steeds niet getrouwd. Ze verlangt naar een man, een kind en een mooi huis. Als ze Levin Graber (Vogel) leert kennen, is de zaak snel beklonken. Ze trouwen en dankzij Levins grootvader krijgen ze vroegtijdig beschikking over een deel van de erfenis, waardoor ze een luxe villa kunnen betrekken. Algauw blijkt het huwelijk een teleurstelling, want Levin glijdt tussen de lakens met huishoudster Margot (Parkinson). Hella laat uit wraak Margot een ongelukje overkomen, zodat zij in het ziekenhuis belandt en duikt zij met Dieter (M[KA3]uller), Levins boezemvriend, in bed. Gevolg: Hella raakt zwanger, maar weet niet van wie. Ze wil geen van beiden. Haar definitieve geluk meent ze te kunnen proberen met Pawel Siebert (Zirner), haar voormalige vriend. Hij woont op een bovenetage, is een burgerlijke lul geworden en getrouwd met Alma (Sawatzki), die geestelijk gestoord is. Geen nood, Hella is niet voor niets apothekeres. De politie (Raacke) wordt wantrouwend en steekt zijn neus om de hoek... Een geslaagde zwarte komedie dankzij het uitmuntende spel van de hoofdrollen, met Rieman voorop. Raacke is een heel bekend gezicht als commissaris in de serie TATORT en in Rolf Moormann, de vader van Hella, herkennen we de Duitse megaster Von Thun. Het humoristische scenario is van Ralf Hertwig en Kathrin Richter naar de gelijknamige roman van Ingrid Noll. Het camerawerk is van Klaus Eichhammer.

credits

Regie:
Rainer Kaufmann
Cast:
Katja Riemann, Jürgen Vogel, Richy Müller, Isabella Parkinson, August Zirner, Dagmar Manzel, Andrea Sawatzki, Joachim Tomaschewsky, Friedrich von Thun, Eva-Ingeborg Scholz, Jan-Gregor Kremp, Dominic Raacke
Scenario:
Ralf Hertwig
Camera:
Klaus Eichhammer
Muziek:
Ludwig Eckmann, Maximilian Geller
Schrijver:
Ingrid Noll
Jaar:
1997
Alt. titels:
Apothekerin, Die
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Apothekerin (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken