Duitsland 2001. Drama van Stefan Krohmer. Met o.a. Anneke Kim Sarnau, Hannelore Elsner, Christian Brückner, Devid Striesow en Ulli Krohm.

VPRO Cinema

Deze film gaat over het verschil tussen twee generaties, waarbij de jonge generatie behoudender lijkt dan de oudere. Tenslotte komen ze tot elkaar, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het enigszins merkwaardige scenario van Daniel Nocke laat ons dit zien aan de hand van een verhaal over een ongeneselijk zieke moeder Waltraud (Elsner) die verzorgd wordt door haar toegewijde dochter Klarissa (Sarnau) van 26. Moeder Waltraud heeft ook een levensgezel, Enno (Br[KA3]uckner), die aanvankelijk als buitenstaander wordt beschouwd. Naarmate de handeling zich ontwikkelt dringt hij tot de moeder en dochter relatie door. Hij trekt daarbij vooral de dochter naar zich toe. Klarissa`s vriend Marius (Striesow) moet het veld ruimen, want hij is maar een saaie zak. Of het eerlijk tegenover hem is moet de kijker maar uitmaken. Deze zich enigszins voortslepende tv-film moet het vooral van de dialogen hebben. Het spel van Elsner, Sarnau en Brückner is geloofwaardig. Het camerawerk is van Gunnar Fuß. Werktitel ENNO.

credits

Regie:
Stefan Krohmer
Cast:
Anneke Kim Sarnau, Hannelore Elsner, Christian Brückner, Devid Striesow, Ulli Krohm, Marlen Diekhoff, Antonio Godoiy, Maximilian von Pufendorf, Katharina Eckerfeld, Christian Bruckner
Camera:
Gunnar Fuss
Jaar:
2001
Alt. titels:
Enno
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ende der Saison (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken