Duitsland 2001. Thriller van Nikolaus Leytner. Met o.a. Lisa Martinek, Felix Eitner, Dominique Horwitz, Gerd Wameling en Thomas Thieme.

VPRO Cinema

Het smerissenduo Rita Bluhm (Martinek) en Martin Sabarski (Eitner) vormen buiten de dienst ook een stel, dat met elkaar hoopt te trouwen. Bij een overval op een benzinestation schieten twee uit de gevangenis ontsnapte Albanese schurken de pompbediende dood. Terwijl een der daders de wijk neemt, raakt Martin de andere man, Quendrin Osmani (Hildebrand), die door het schot vanaf zijn nek verlamd raakt. Hierdoor wordt de illegaal in Duitsland verblijvende Osmani een permanente sociale last, want hij kan in deze toestand moeilijk uitgewezen worden. Omdat hij een fors strafblad voor geweldsdelicten heeft en gezocht werd door het BKA, probeert men hem toch te lozen. Ondertussen onderzoekt de officier van justitie de toedracht van de schietpartij, waardoor eerst Martin en dan Rita onder druk komt te staan. Voor Rita wordt het gehele voorval een gewetensconflict, dat haar hoop op een gelukkige toekomst in de waagschaal zet. Zij weet als enige dat Osmani zijn handen als teken van overgave in de lucht had gestoken en dat het slachtoffer een vriend van Martin was. Een interessant gegeven, waarin eigenlijk niets zwart-wit is en je onder zulke omstandigheden de beste grijstonen moet zien te vinden. Het spel van de hoofdrollen is overtuigend. Het scenario van regisseur Leytner is geloofwaardig. Het camerawerk is van Hermann Dunzendorfer.

credits

Regie:
Nikolaus Leytner
Cast:
Lisa Martinek, Felix Eitner, Dominique Horwitz, Gerd Wameling, Thomas Thieme, Meriam Abbas, Tim Wilde, Lutz Herkenrath, Sandra Cervik, Alexander Hauff, Aaron Tristan Hildebrand, Barbara Nüsse, Corinna Kirchhoff
Camera:
Hermann Dunzendorfer
Muziek:
Jörg Lemberg
Jaar:
2001
Alt. titels:
Schuss, Der
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Schuss (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken