Insel zum Träumen

2001, Holm Dressler, 90 minuten

Oostenrijk/Duitsland 2001. Romantiek van Holm Dressler. Met o.a. Rainhard Fendrich, Ottfried Fischer, Barbara Wussow, Sascha Wussow en Rainer Basedow.

VPRO Cinema

In tropische vakantieplaatsen, waar het romantisch toeven is, slaat een oplichtersduo onbarmhartig toe bij alleenstaande vrouwen die in goede doen zijn. Fabian Winter (Fendrich) maakt de dames het hoofd op hol, terwijl zijn maat Roderik Burger (Fischer) hem de rekwisieten aandraagt, die de zwendel geloofwaardig maken. Op het Thaise eilandje Koh Samui dreigt Fabian echter de boot in te gaan als zijn nieuwste slachtoffer Bernadette Eiswald (Steffl), de erfgename van een brouwerijconcern, hem vraagt ter plekke te trouwen. Hij moet onmiddellijk onderduiken en Bernadette krijgt te horen dat haar nieuwe aanbidder dodelijk verongelukt is. Ondertussen probeert de uitgeweken Fabian de jonge manager van een chique hotel, Miriam Philipp (Barbara Wussow) in te palmen. Hij weet niet dat ze in een diepe crisis zit, behoefte heeft aan aandacht en genegenheid en zich inbeeldt erfelijk belast te zijn. Fabian wordt voor het eerst van zijn leven verliefd en gelooft dat Miriam door haar broer Axel (Sascha Wussow) gemanipuleerd wordt. Ondertussen is Roderik verliefd geworden op Bernadette, die plotseling met haar vader en moeder in Miriams hotel is opgedoken. Een zeer voorspelbare romantische klucht tegen een exotisch decor, gesierd door aardige hoofdrollen, die het nog net aanvaardbaar maken. Het onbenullige scenario is van Erich Tomek naar een idee van Thomas Nippold. Debuut van Fendrich die eigenlijk liedjes schrijft. Het camerawerk is van Helmut Pirnat.

credits

Regie:
Holm Dressler
Cast:
Rainhard Fendrich, Ottfried Fischer, Barbara Wussow, Sascha Wussow, Rainer Basedow, Sandra Steffl, Ilse Neubauer, Ulrich Reinthaller, Alexandra Klim
Scenario:
Erich Tomek
Camera:
Helmut Pirnat
Muziek:
Otto W. Schwarz
Schrijver:
Thomas Nippold
Jaar:
2001
Alt. titels:
Insel zum Träumen - Koh Samui
Genres:
Romantiek, Avonturenfilm, Misdaad
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Romantische komedie
Landen:
Oostenrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Insel zum Träumen (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer