Král sokolu

2000, Václav Vorlícek, 90 minuten

Duitsland/Hongarije/Tsjechië/Slowakije/Polen/Frankrijk 2000. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Brano Holicek, Vladimir Jedlovsky, Waldemar Kownacki, Klara Jandova en Juraj Kukura.

VPRO Cinema

Als de vader van de vijftien-jarige Thomas (Holicek) door de wolven gedood wordt, wil hij samen met zijn grootvvader aan de gevreesde slotheer Balador (Kukura) een stukje land vragen om de grond te bewerken zodat ze in leven kunnen blijven. Tenslotte was Thomas` vader paardenknecht bij Balador. Als zij de stoute schoenen hebben aangetrokken en zich in de burcht wagen, blijkt het een vrolijke boel te zijn vanwege de verjaardag en tegelijkertijd de verloving van Baladors dochter Formina (Jandova). Ze ontdekken dat valkenier Iver (Langmajer) van het feestgedruis listig gebruik maakt om middels een intrige de positie in te nemen van de in ongenade gevallen Vagan (Kownacki). Thomas die voor geen kleintje vervaard is, zorgt er voor dat Vagan weer in ere wordt hersteld. Hij wordt beloond met het valkeniersschap en grootvader krijgt zijn lapje grond. Een aardige sprookjesfilm met spontaan spel van de jeugdige hoofdrollen. Het eenvoudige gestructureerde scenario van Ondrej Sulaj is gebaseerd op het jeugdboek van Josef Cíger Hronský. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

credits

Regie:
Václav Vorlícek
Cast:
Brano Holicek, Vladimir Jedlovsky, Waldemar Kownacki, Klara Jandova, Juraj Kukura, Jirí Langmajer, Andrej Mojzis, Jaroslav Zvasta, Waldemar Kownacki, Vladimir Jedlovsky, Brano Holicek, Klára Jandová
Camera:
Emil Sirotek
Jaar:
2000
Alt. titels:
Tomas und der Falkenkönig, Kral sokolu
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Polen, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Král sokolu (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer