Canada/Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Philip Spink. Met o.a. Winnie Cooper, James Doohan, Courtnee Draper, Judy Geeson en Sophie Heyman.

VPRO Cinema

Vlak voor zijn overlijden verandert de oude hertog van Wellington (Nevill) zijn testament ten ongunste van zijn slijmerige en hebberige neef Cecil Cavendish (Muirhead), de enige erfgenaam en ten gunste van zijn jachthond Hubert, die de titel zal erven en heer en meester wordt van het immense fortuin. Een slag in het gezicht van Cecil, die meent dat zijn oom, die bekend stond als een onbaatzuchtige weldoener, op het laatste moment getikt geworden was. Hij is vast van plan de zaak ongedaan te maken, maar hij heeft geheel buiten de waard gerekend met de charmante Charlotte (Draper), de geadopteerde dochter van de rentmeester, die op haar hoede is voor oplichters. Ondertussen is het op het slot een vrolijke beestenboel, er zijn wilde achtervolgingen, romantiek en bruiloften. Wie wil weten hoe dit precies afloopt, moet zelf maar gaan kijken. Een vrolijke film, die wellicht een beetje te onwaarschijnlijk is om waar te zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Het is eindelijk eens iets anders. Het scenario is van Anne Vince, Robert Vince en Craig Detweiler. Het camerawerk is van Mike Southon.

credits

Regie:
Philip Spink
Cast:
Winnie Cooper, James Doohan, Courtnee Draper, Judy Geeson, Sophie Heyman, Tara Hiebert, Justine Johnston, Jacqui Kaese, Campbell Lane, Jeremy Maxwell, Morgan McLeod, Oliver Muirhead, John Neville, Patrick Phillips, Kevin Psaila, Carolyn Sadowska, Lomax Study, Frank C. Turner, Paxton Whitehead
Scenario:
Anne Vince
Productie:
Ian Fodie, Robert Vince, Anne Vince, Michael Strange
Camera:
Mike Southon
Muziek:
Brahm Wenger
Jaar:
1999
Alt. titels:
Duke, The
Genres:
Komedie, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Canada, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Duke (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken