La Gabbianella E Il Gatto

1998, Enzo D'Alò, 75 minuten

Italië 1998. Animatie van Enzo D'Alò. Met o.a. Domitilla D'Amico, Veronica Puccio, Sofia Baratta, Melba Ruffo en Antonio Albanese.

VPRO Cinema

Het scenario is van regisseur D'Alò, Umberto Marino naar de succesvolle jeugdroman van Luis Sepúlveda Storia di una gabbianella e del gatto che le insegnò a volare. Het gaat over de zorgeloze kater Zorba, die in de Hamburgse haven een uitgeputte meeuw aantreft, die in een plas afgewerkte stookolie op zee terecht was gekomen. De meeuw, die op sterven na dood is, legt een ei en vraagt Zorba dit uit te broeden en voor het meeuwenkuiken te zorgen. Een ontroerende geschiedenis met vindingrijke ideeën en een geslaagde animatie. Een feest voor jong en oud. Met in de originele versie de stemmen van: Luis Sepúlveda, Carlo Verdone, Antonio Albanese, Melba Ruffo, Sofia Barratta, Veronica Puccio, Domitilla D'Amico. Het camerawerk is van Silvio Pautasso. Sleepte diverse bekroningen in de wacht.

credits

Regie:
Enzo D'Alò
Cast:
Domitilla D'Amico, Veronica Puccio, Sofia Baratta, Melba Ruffo, Antonio Albanese, Carlo Verdone, Luis Sepúlveda
Scenario:
Enzo D'Alò
Productie:
Rita Rusic, Vittorio Cecchi Gori, Maria Fares
Camera:
Silvio Pautasso
Muziek:
David Rhodes
Jaar:
1998
Alt. titels:
Gabbianella E Il Gatto, La, Storia di una gabbianella e del gatto che le insegnò a volare, Zorba and Lucky, Lukie & Zorba
Genres:
Animatie, Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Tekenfilm
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

La Gabbianella E Il Gatto (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer